Haaruitval: Het Scheiden Van Feiten En Fictie

Er is veel frustratie met betrekking tot het identificeren van wat de oorzaken van dunner wordend haar. Een groot deel het gevolg is van losjes samenhangende aannames over genetica en het hebben van een “aanleg” te laten verdwijnen. Deze mate van verwarring is vaak bestendigd van de eenvoudige onbegrip van hoe haar groeit van nature, schuren en regrows (zoals veel mensen fout in de fase voor het verlies van het haar). Een enorme hoeveelheid angst en bezorgdheid onderstreept de gedachte van het verliezen van je haar, waardoor het maken van halve waarheden en mythen om rekening te houden met het fenomeen. Dit artikel is gemaakt om het soort waarheid van fictie en dat zal u helpen meer te leren over wat de oorzaken van haaruitval.

Haaruitval is Genetisch bepaald is.

Deze fantasie is gewoon deel onwaar. Ja, veel mensen zijn pre-bereid zijn tot haaruitval als gevolg van een aandoening bekend als alopecia androgenetica. Maar, genetica zijn niet de enige factor die een rol spelen in betrekking tot dunner wordend haar bij vrouwen en mannen. In feite, onderzoek vertelt ons dat een aantal variabelen van invloed kunnen iemands aanleg voor haaruitval, met inbegrip van: Hormonale veranderingen, totaal voeding, levensstijl, spanning, en het plotselinge emotionele of fysieke trauma ‘ s.

Als mijn moeder ‘ s vader kaal is, ik zal het ook worden.

Deze mythe komt van de informatie op het X-chromosoom bevat een van de vele genen voor mannelijke kaalheid. Velen denken dat de “kaalheid gen” is iets dat kan worden overgedragen van moeder ‘ s kant van de familie, omdat mannen krijgen het X-chromosoom van hun moeder. Zoals hierboven beschreven, echter, er zijn verschillende factoren die invloed hebben op iemands aanleg voor haaruitval. De genetica van de vader van uw moeder is slechts één van de vele, en het is niet een duidelijke indicator van of u wel of niet kaal.

Een signaal dat je kaal wordt vergieten in de nacht.

Deze “mythe” kan waar of onwaar zijn, afhankelijk van hoeveel haar is gelegen op het kussen. Snel dunner wordend haar, of vergieten, kan een teken zijn van kaalheid. Maar, het kan ook een gevolg zijn van uw haar normale groeipatroon als het minimale. Om het verwerven van een beter begrip van de ernst van het vergieten, probeert het Haar en Trek Test.” Pak een groep van 50 tot 100 haren en houd deze met de duim en de wijsvinger. Dan, voorzichtig maar stevig weg te trekken van de hoofdhuid met een stabiele mate van tractie. Heb je niets om jezelf bezig te houden met, indien 2-5 sloten worden ontvangen via de Haren Trekken Test. Als, echter, 10-20 haren zijn op deze wijze verkregen, kan het een teken zijn dat het haarverlies symptomen zijn instelling in.

Hoeden schade aan haar en haaruitval veroorzaken.

hoeden schade aan haar

Deze mythe is 100% vals. Ten eerste, het dragen van een hoed geen schade aan het haar follikel. In het andere uiterste, mensen zich afvragen of blootstelling aan de zon veroorzaakt dunner wordend haar door beschadiging van de hoofdhuid. Dit idee is ook onwaar. Daarom nemen plezier in de warme zon-onderzoek toont echt gezond bedragen van de blootstelling kunnen het immuunsysteem versterken door het veroorzaken van alle-natuurlijke aanmaak van vitamine D!

Borstelen, kammen, of het stylen van je haar te veel zal laten vallen.

Nep. Geen van deze activiteiten zijn bekend om het veroorzaken van verlies van het haar of het vergieten, hoewel het haar op natuurlijke wijze kan fall-out en verzamelen op je eigen kam/borstel in het hele proces. Dit kan een gebied van de haargroei cyclus, en het is volkomen normaal.

Ik houd mijn haren als ik ben een gezonde eter.

Het eten van een dieet dat vol vitaminen, mineralen en macronutriënten is van essentieel belang in het handhaven over alle fysieke en mentale gezondheid. Vanwege dit, is het aanbevolen dat mannen en vrouwen van alle leeftijden gewoon om proactieve maatregelen te nemen in de richting van “het eten goed.” Echter, geen specifieke voedsel groepen of vitamine supplementen hebben nu is klinisch bewezen om haaruitval te voorkomen.

Bij het sluiten, mannen en vrouwen die zich bezighouden met het verlies van hun haar moeten niet vergeten één belangrijk feit: Mythen zijn vaak het gevolg van angst en onbegrip. Proactief onderzoek onderwerpen te scheiden van feiten en fictie, en bevrijd jezelf van de angst die valse ideeën creëren. Voor meer informatie over haaruitval en de restauratie van het haar, bezoek gezaghebbende organisaties om meer te lezen over studies en klinische proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *